Liitä lisäksi seuraava koodi välittömästi avaavan -tagin jälkeen:

KRAAK – Arvopohjaista markkinointia vastuullisille yrityksille.

kraak kraak

Pirkanmaan jätehuolto | viestintäkampanjan visuaalinen ilme

Pirkanmaan Jätehuolto innostunut kiertotalouden edelläkävijä, joka pitää huolen siitä, että 17 kunnassa lajittelu ja kierrätys sujuvat, kuljetukset rullaavat ja jätteenkäsittely on huippulaatua. Kiertotalouden edistämiseksi Pirkanmaan jätehuolto halusi polkaista käyntiin viestintäkampanjan, joka kannustaisi opiskelijoita ja nuoria kierrättämiseen. Kraak sai suuren kunnian olla mukana ideoimassa kampanjaa ja toteuttaa sen visuaalisen ilmeen. 

Nämä toteutimme Pirkanmaan Jätehuollolle: viestintäkampanjan ideointi, logo ja visuaalinen ilme, haalarimerkit, pull-up-kangas, mobiilipelitaustat, biojätepussi, videomainokset, kirjekuori, lajitteluohjepohjat ja animaatiot.

Pirkanmaan Jätehuollon Kierrätetään tää -kampanja mobiilinäkymissä
Pirkanmaan Jätehuollon viestintäkampanjan visuaalisia elementtejä

Näin kierrätetään tää -viestintäkampanja sai alkunsa

Pirkanmaan Jätehuolto halusi lähteä tekemään perinteisestä poikkeavaa viestintäkampanjaa, joka suunnattaisiin opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Kampanja saisi olla värikäs ja innostava, eikä ripaus huumoriakaan olisi pahitteeksi. 

Jo ensimmäisessä suunnittelupalaverissa ideat sinkoilivat kiivaana ilmoille. Ideoinnin tuloksena yntyi ajatus lajinsa viimeisestä fossiilista, joka ei koskaan oppinut lajittelemaan. 

Visuaalinen ilme syntyy ja Disco-stu herää eloon

Ideoinnin pohjalta graafikkotaikurimme Nora teki taikojaan ja herätti hersyvän hahmon disco-Stun eloon. Disco-Stu oli sen verran onnistunut oivallus, että se muuntui lopulta jopa haalarimerkiksi. 

Hahmon ohella kampanjalle syntyi nuoriin vetoava ilme. Kampanjalle tehtiin logo ja eri materiaaleissa hyödynnettäviä graafisia elementtejä. Elementeissä hyödynnettiin Pirkanmaan Jätehuollon valmiita elementtejä, jotka muokattiin kampanjaan sopiviksi. Näin Pirkanmaan Jätehuollon oma visuaalinen ilme jatkui luontevasti kampanjassa. 

Pirkanmaan Jätehuollon "Kierrätetään tää" -viestintäkampanjan visuaalinen ilme
Pirkanmaan Jätehuollon Kierrätetään tää -viestintäkampanjan materiaaleja

TULOKSET

”Ensimmäinen yhteinen suunnittelupalaveri oli todella onnistunut. Ideoimme yhdessä kampanjan visuaalista viestiä, syntyi paljon ideoita ja saimme myös ripauksen huumoria mukaan kampanjaamme. Kraakin porukan kanssa on ylipäätään todella mukavaa ja mutkatonta tehdä yhteistyötä”, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon viestintäasiantuntija Marika Vanhatalo.

Pirkanmaan jätehuollon edustajat suosittelisivatkin Kraakia myös muille markkinoinnin apukäsiä kaipaaville yrityksille.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Verkkosivuston näkyvyyden parantaminen Kraakin avulla

Me voimme auttaa, vaikka yritykselläsi olisi jo hyvät nettisivut. Tässä tapauksessa kerromme kotisivuanalyysin ja sivustoauditoinnin avulla miten nykyisen sivustosi orgaanista sijoitusta on mahdollista kehittää ja mitä muuta kehitettävää sivustossa mahdollisesti on.