KRAAK – Arvopohjaista markkinointia vastuullisille yrityksille.

ME

Tutustu meihin ja arvoihimme

kraak kraak

ME kraakkujat

Markkinointitoimisto Kraak on markkinoinnin ja mainonnan ammattilaisten muodostama yritys: meillä on pitkä kokemus sekä digitaalisen että perinteisen median parista.  Meitä yhdistää asiantuntijuuden lisäksi halu tehdä asioita aidosti asiakaslähtöisesti ja rehellisen keskustelun ja tarpeen kautta. Meitä yhdistää myös pieni hulluus, iloisuus ja ekologiset arvot. Kraak on “vihreä” ja värikäs, kuten tekijänsäkin.

ARVOT ovat meille tärkeitä

Olemme arvopohjainen yritys, ja ylpeitä siitä. Meille on tärkeää noudattaa omia arvojamme jokapäiväisessä työssämme, ne ovat alusta asti ohjanneet tekemistämme joten niitä ei ole tarvinnut liimata päälle jälkeenpäin. Meille henkilökohtaisesti tärkeitä arvoja ovat eettisyys ja ekologisuus, rehellisyys sekä asiakaslähtöisyys. Koska nämä arvot ohjaavat henkilökohtaisia elämiämme, on luonnollista että seuraamme niitä myös työpaikalla, sillä ne ovat niin kiinteä osa arkeamme.

Asiakkaillemme Markkinointitoimisto Kraakin arvomaailma ja asiakaslähtöisyys näkyy aitona dialogina ja proaktiivisena toimintana. Asiakas saa aina rehellisen vastauksen, emmekä aina myy vaikka joku haluaisi ostaa. Tämä saattaa aiheuttaa hassujakin tilanteita, mutta asiakkaan etu edellä on kaikille osapuolille parasta pitkässä juoksussa.

WE SPEAK GAY

Tiesitkö, että Suomessa vain 8% seksuaalivähemmistöjen edustajista kokee voivansa olla avoimesti oma itsensä työyhteisössä? Moninaisuudesta ei puhuta riittävästi Pride-viikon ulkopuolella eikä sitä representoida riittävästi yritysten viestinnässä.

Markkinointitoimisto Kraak voi vihdoin sanoa: We Speak Gay. We Speak Gay on parempi tapa ajatella ja toimia. WSG on erilainen kieli, jota ei puhuta perinteisellä tavalla, vaan empatian kautta. WSG on kieli, jota kaikki toivottavasti oppivat ymmärtämään. Se on kieli, jonka kautta kukin voi tuntea olevansa juuri se, joka on. Avoimesti ja ilman pelkoa.

Opiskelemme uutta kieltä, jotta voimme kertoa paremmin viestinnässä siitä, että meillä arvostetaan monimuotoisuutta ja tasavertaisia mahdollisuuksia. Meille on erittäin tärkeää, että jokainen työntekijämme, asiakkaamme sekä kumppanimme voivat tuntea olonsa hyväksytyiksi ja arvostetuiksi juuri sellaisina kuin he ovat.

Kaikki saavat olla sitä mitä haluavat

Olemme ylpeitä saadessamme liittyä saateenkaariystävälliseen We Speak Gay -yhteisöön. Puhumalla ja kohtaamalla toisemme empaattisesti voimme varmistaa, että erimielisyydet kääntyvät voimavaraksi. Ihminen uskaltaa olla kokonainen ja näkyä itselleen sekä muille vain silloin, kun ilmapiiri on turvallinen.

Puheiden aika on ohi. Nyt on aika lunastaa ja viestiä avoimesti rasismia, syrjintää, homofobiaa sekä transfobiaa vastaan. Tämä on mahdollista empatian, avoimuuden sekä representaation keinoin.

Muutos lähtee meistä kaikista. Teoilla, ei vain sanoilla!

KRAAK KRAAK

Tutustu meihin:

Daniela von Porat

Daniela on Kraakin markkinointimatami (titteli, joka on täydellä kunnioituksella annettu ja ansaittu), sillä hänellä hyvin pitkä ja monipuolinen kokemus digitaalisesta markkinoinnista ja mainonnasta. Hän on kuin viisas pöllö, joka teräväkatseisesti katsoo kauas, eikä vain lyhyen tähtäimen toimenpiteisiin. 

Daniela välittää asiakkaista ja haluaa heille ehdottomasti parasta. Hän haluaa olla hyvisten puolella ja tekemässä maailmasta parempaa paikan olla ja elää myös tulevaisuudessa. Siksi hän perusti Kraakin – jotta voisi tarjota arvopohjaista markkinointia vastuullisille yrityksille.  

Fun Fact: Daniela on asunut kahdeksassa eri maassa, 10 eri kaupungissa, 35 eri osoitteessa.

Johanna Kuusenoja

Räätälöityihin ratkaisuihin panostava Johanna on tarkka aikatauluista ja hänen hyppysissään pysyy samaan aikaan niin monet langat kuin sanan terävä säiläkin. Johanna on myös Google -sertifioitu mainonnan tekijä.

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.

 • Projektien ja asiakkuuksien hallinta, yhteydenpito ja raportointi
 • Sisällöntuotanto sosiaalisiin medioihin sekä blogeihin, artikkeleihin ja kotisivuille
 • Kotisivujen optimointityöt sekä hakukoneystävällisen tekstin tuottaminen.
 • Mainos- ja markkinointistrategiat

Fun fact: Johanna on näytellyt harrastajateattereissa 15-vuotiaasta lähtien ja näytellyt useassa kymmenessä kesäteatterinäytelmässä.

Nora Niemispelto

Nora on graafisten töiden moniosaaja; hän on ammatiltaan valokuvaajamestari mutta kuvien lisäksi hän luo upeita brändi-ilmeitä, logoja, erilaisia animaatioita ja videoita. 

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.

 • Yritysten visuaaliset ilmeet, brändi-ilmeet ja kuvitukset
 • Logot
 • Animaatiot
 • Tuotteiden visualisointi mockupien avulla
 • Lyhyet yritysvideot

Fun Fact: Nora  on laskeutunut varjoliitimellä pellolle jossa oli emokarhu kahden 1-vuotiaan pennun kanssa odottamassa.  (Hän sai ne onneksi karjuttua pois ennen laskeutumista!)

Jenni Pulska

Jennin rooli sanaseppänä on takoa sanan kuumaa rautaa niin verkkosivusisällöiksi, uutiskirjeiksi kuin sosiaalisen median sisällöiksikin. Tämän lisäksi Jenni tuottaa itse graafisia sisältöjä, luo verkkosivupohjia ja loihtii upeita uutiskirjemalleja.

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.:

 • Timanttiset tekstit ja sisällöntuotanto sosiaalisiin mediaan, verkkosivuille, uutiskirjeisiin ja mainoksiin
 • SEO eli verkkosivujen hakukoneoptimointi ja avainsana-analyysit
 • Graafiset sisällöt someen, verkkosivuille, uutiskirjeisiin ja mainoksiin

Fun Fact: Jenni osaa ratkaista Rubikin kuution alle kahteen minuuttiin!

Jenni Forss

Jenni taklaa haasteet ja ratkaisee ongelmat! Hänen taitonsa löytää luovia ja toimivia ratkaisuja on vertaansa vailla. Tämän lisäksi hän on digitaalisen mainonnan nouseva tähti ja taskusta löytyy Googlen sertifikaatit.

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.:

 • Projektinjohto
 • Google Ads -mainonta
 • Sosiaalisen median mainonta (Facebook & Instagram)
 • LinkedIn-mainonta
 • Sisällöntuotanto

Fun fact: Jenni rakastaa oppia uutta, myös vapaa-ajallaan: viime vuonna hän kokeili nyrkkeilyä, neulontaa sekä akryylimaalausta. Tänä vuonna hän on opetellut mm. virkkaamaan.

Sakke Tiitinen

Sakke Tiitinen

Kun tarvitaan toimivaa markkinointistrategiaa, halutaan taklata markkinointia isossa kuvassa tai analysoida yrityksen toimintaa ja markkinoinnin toimivuutta, Sakella on homma hallussa.

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.

 • Markkinointistrategiat ja -suunnitelmat 
 • Projektien ja asiakkuuksien hallinta, yhteydenpito ja raportointi
 • Google Ads -mainonta ja analytiikka

Fun Fact: Sakke pelasi jääkiekkoa yli 19 vuotta (joskus jopa ihan tosissaankin ;))

Osaksi parvea?

Teemme yhteistyötä erilaisten  markkinoinnin ja digipalveluiden ammattilaisten ja freelancereiden kanssa.

Jenni Pulska

Jennin rooli sanaseppänä on takoa sanan kuumaa rautaa niin blogipostauksiksi, uutiskirjeiksi kuin sosiaalisen median sisällöiksikin.  Toisinaan tämä tarkoittaa esimerkiksi graafisten sisältöjen tuottoa, brändien hiomista tai vaikkapa ihan vain sparrausta.

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.:

 • Timanttiset tekstit ja sisällöntuotanto sosiaalisiin medioihin sekä blogeihin, artikkeleihin ja kotisivuille
 • Yritysten visuaaliset ilmeet esimerkiksi someen tai myyntimateriaaleihin
 • Projektien ja asiakkuuksien hallinta, yhteydenpito ja raportointi

Fun Fact: Jenni osaa ratkaista Rubikin kuution alle kahteen minuuttiin!

Jukka Rautiainen

Jukan rakkaus erilaisten tekstien kirjoittamiseen, sisällön tuottamiseen ja asiakkaiden palvelemiseen välittyy jokaisessa projektissa, missä hän on mukana. Jukka on myös erikoistunut auttamaan asiakkaita teknisissä ongelmatilanteissa koskien kotisivuja, julkaisujärjestelmiä, nimipalvelimia sekä sivustojen julkaisuja. Hänellä on kokemusta sadoista onnistuneista kotisivuprojekteista kehitysvaiheesta julkaisuun.

Häntä luonnehditaan luotettavaksi, asiantuntevaksi, helposti lähestyttäväksi sekä aina ystävälliseksi kumppaniksi, joka löytää aikaa pienimmänkin asian selvittämiseen.

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.

 • Sisällön tuottaminen erilaisiin kanaviin (blogit, kotisivut, tuotearvostelut ja some).
 • Hakukoneystävällisen tekstin tuottaminen.
 • Kotisivustojen optimointi ja teknisten toiminnallisuuksien kehittäminen.
 • Vahva osaaminen ja ymmärrys suurien kokonaisuuksien hallinnasta ja projektien laadukkaasta läpiviennistä sovitussa ajassa.
 • Kotisivujen julkaisuun liittyvä tekninen konsultaatio.

Fun fact: Jukka rakastaa avaruutta, fysiikkaa, videopelaamista sekä räävittömiä vitsejä.

Sebastian Wärnström

Sebastian on se lätsäpäinen tyyppi pukumiesten joukossa. Sebu on markkinoinnin moniosaaja; hän on Google-sertifioitu mainonnan tekijä, mutta erikoistunut erityisesti sosiaalisen median kanavien kampanjoiden suunnitteluun ja tuotantoon.

Hänen palveluihinsa kuuluvat mm.

 • Google Ads -mainonta (hakusanamainonta, Display, Discovery, YouTube)
 • Sosiaalisen median mainonta (Facebook & Instagram)
 • Videomainonta sekä videoiden sisällön suunnittelu
 • Projektien ja asiakkuuksien hallinta, yhteydenpito ja raportointi
 • Mainos- ja markkinointistrategiat

Fun Fact: Sebastian on rakentanut omakotitalon YouTube-videoiden avulla.

Kraak yllättää!

Kun tarvitset graafisen suunnittelun palveluita, anna Kraakin yllättää osaamisellaan!

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!