KRAAK – Arvopohjaista markkinointia vastuullisille yrityksille.

Kuvassa on teksti: Bye bye google universal analytics sekä värikäs kuva, jossa on erilaisia graafeja sekä suurennuslasi

Bye bye Google Universal Analytics!


GA4 on Googlen tuorein analytiikkatyökalu. Google Universal Analytics vaipuu unholaan viimeistään tämän vuoden heinäkuussa, kun Google Universal Analytics -versio (UA) lopettaa datan keräämisen verkkosivuilta 1.7.2023. GA4 on askel eteenpäin Google Universal Analyticsista ja tarjoaa paljon uusia ominaisuuksia, joita yritykset voivat hyödyntää saavuttaakseen parempia tuloksia verkkosivuillaan. 

GA4 on suunniteltu vastaamaan nykyajan markkinointitarpeita ja auttamaan yrityksiä saavuttamaan parempia tuloksia verkkosivuillaan. Analytiikkatyökalu myös tarjoaa entistä parempia tapoja mitata kävijöiden käyttäytymistä ja seurata digitaalisen markkinoinnin suorituskykyä.

GA4 käyttää entistäkin paremmin koneoppimista ja tekoälyä paremman käyttäjäkokemuksen saavuttamiseksi ja  myös tarjoaa myös uusia raportteja sekä näkymiä, joiden avulla yritykset voivat tarkastella tietojaan entistä tarkemmin. Näitä ovat esimerkiksi käyttäjien elinkaari, käyttäjien käyttäytymismallit ja tulosperusteiset raportit.

 

Mitä uutta?

GA4 sisältää monia uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka tekevät analytiikan seuraamisesta entistäkin helpompaa ja tehokkaampaa. Muutamia huomionarvoisia ominaisuuksia ovat:

Käyttäytymisanalytiikka

GA4 mahdollistaa käyttäjäpolkujen seuraamisen sivustolla tai sovelluksessa. Voit tarkastella, miten käyttäjät navigoivat sivustolla ja mitä toimintoja he käyttävät. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin, miten käyttäjät käyttävät sivustoasi ja mitkä asiat ovat tärkeitä heille.

Käyttäjäsegmentointi

GA4:ssä voit luoda käyttäjäsegmenttejä eri käyttäjäryhmille. Voit esimerkiksi luoda segmentin, joka sisältää vain käyttäjät, jotka ovat tehneet ostoksen sivustollasi. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin eri käyttäjäryhmien käyttäytymistä ja tarjoamaan heille entistä kohdennetumpaa sisältöä.

Asiakastapahtumien seuranta

GA4:ssä voit seurata erilaisia asiakastapahtumia sivustollasi tai sovelluksessasi, kuten ostotapahtumia tai käyttäjien tekemiä toimintoja. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä tapahtumat ovat tärkeitä liiketoiminnallesi ja miten voit parantaa niitä.

Entistä parempi yksityisyydensuoja

GA4 noudattaa tiukkoja yksityisyysstandardeja, ja se on suunniteltu noudattamaan tulevia verkkotietosuojasäännöksiä. Voit olla varma siitä, että käyttäjien henkilötietoja käsitellään turvallisesti ja yksityisesti.

GA4 on siis erittäin monipuolinen ja tehokas analytiikkatyökalu, joka auttaa ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä ja parantamaan digitaalisen markkinoinnin suorituskykyä.

 

Sitten ne parhaat uutiset

Kraakin analytiikka-asiantuntija Sakke on asentanut kaikille Kraakin ylläpitämille sivustoille maksutta uuden GA4-analytiikkatyökalun!

Miten GA4 voi auttaa tehostamaan yrityksesi markkinointia? Kaipaatko apua web-analytiikassa? Kysy tarjousta raporttien luomisesta tai muusta analytiikkatyöstä. Laitamme nämä yhdessä kanssasi kuntoon. Sinä voit keskittyä rauhassa ydinbisneksesi pyörittämiseen entistä tarkemman datan avulla.

Ota yhteyttä Sakkeen: sakke@kraak.fi ja sovitaan tapaaminen verkon yli!

Kirjoittaja

Johanna Kuusenoja
johanna@kraak.fi

Räätälöityihin ratkaisuihin panostavan Johannan  hyppysissä pysyy samaan aikaan niin monet langat kuin sanan terävä säiläkin. Johanna on myös Google -sertifioitu mainonnan tekijä.

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!